Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Θα δούμε άσπρη μέρα;

Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε και επιτέλους είδαμε λίγο χιόνι.όχι απ αυτό βέβαια που για άλλη μια φορά θα παραλύσει την κρατική μηχανή.όχι σαν το χιόνι της Σουηδίας ή σαν αυτό που πέφτει στα Καρπάθια.
Το χιόνι σαν φαινόμενο είναι πολύ ωραίο.Είναι σαν ένα γκόμενο που μπορείς να έχεις, να είναι ναυτικός, να έρχεται που και που και να είναι πολύ γλυκός.Και μετά να φεύγει πάλι.Και να περιμένεις μήνες ολόκληρους μέχρι να τον ξαναδείς.Και αν θα τύχει κιόλας.
Απ την άλλη το χιόνι είναι παγωμένο και ύπουλο.Σαν τα σημεία των καιρών μας.Μπορεί να γλιστρήσεις και να πέσεις αν το πατήσεις, μπορεί να πιάσει λάσπη, μπορεί να φέρνει κρύο απ τα βουνά για πολύ καιρό μετά.Ξέρεις όμως ότι αν ντυθείς καλά και προστατεύεις τον εαυτό σου, το χιόνι μπορεί να γίνει πάλι ένα παιχνίδι όπως τότε που ήσουνα παιδί.
έτσι και με τους ανθρώπους.οι άμυνες που αναπτύσσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά, είναι σπουδαίες.Είναι αυτές που το βράδυ όταν κοιμηθούμε μας δίνουν ένα τεράστιο χαμόγελο ότι..τα κατάφερα.μπορεί να έχασα την ουσία, αλλά δε με νοιάζει εγώ είμαι καλά.Εγώ δεν έπαθα τίποτα.Μπράβο.κι εκεί είναι που έπεσες στο πηγάδι.Και σε σκέπασε και το χιόνι.
όταν αφήνουμε πράγματα στην άκρη, μου 'πε ένας φίλος, ο χρόνος δεν τα σβήνει.Απλά τα κάνει κάτι άλλο.Τα μετατρέπει.Την ουσία δεν την αλλάζει.Οπότε είναι μάταιο να χαίρεσαι ότι προχώρησες.Θα σου 'ρθουν μπροστά σου σίγουρα και ίσως με μεγαλύτερες επιπτώσεις.
Αν για παράδειγμα σε κάποια ανεξήγητα φαινόμενα που ίσως συμβαίνουν σε μια θρησκεία, εσύ καθίσεις και δώσεις την απάντηση "Δεν υπάρχει Θεός", τότε αυτόματα έχεις απαντήσει μέσα σου σε όλα τα ερωτήματα που τυχόν έχεις. Γιατί απάντησες; Διότι δεν υπάρχει Θεός, το 'παμε. Μπορείς όμως να κάνεις το ίδιο και με τους ανθρώπους; Υπάρχει άνθρωπος που έχει καθορίσει ή καταλάβει 100% τον άλλον; Ποτέ, όχι, ούτε πρόκειται και δε χρειάζεται, θα σου απαντήσω. Δε θα χε ενδιαφέρον αν γινόταν διαφορετικά.Και εδώ έρχεται η άμυνα.Θα το αφήσουμε στην άκρη και θα συνεχίσουμε με ρίσκο να μας σκάσει σαν βόμβα μετά ή θα το λύσουμε; Και ποιος μας λέει ότι οι λύσεις δεν είναι εποχιακές σαν τα καταστήματα με τα Αποκριάτικα? Ποιός μου λέει ότι τη λύση που σκέφτηκα τώρα αν την σκεφτόμουν ένα χρόνο πρίν ή ένα χρόνο μετά δε θα 'ταν χειρότερα ή καλύτερα όλα?
Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση του θύτη και του θύματος.Και όσα χρόνια και χιόνια κι αν περάσουν τη μαγεία της ζωής δε θα μπορέσεις να τη λύσεις με αναλύσεις.Γιατί αν μπορούσες να σκεφτείς τον εαυτό σου χωρίς τα προβλήματα που έχεις θα ήσουν ένας χειμώνας χωρίς χιόνι.
Κι αυτό δεν το θέλουμε μέρα που'ναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου